Starterslink
Image default
Kinderen

Voor het eerst een luieremmer kopen

Voor het eerst een luieremmer kopen

Veel mensen denken bij het kopen van een Luieremmer dat deze niets meer of minder is als een vuilnisbak. Echter is dat juist helemaal niet het geval. Er zijn zelfs modellen die de luiers verpakken in plastic zodat er ook geen stank komt. Deze zijn een stuk duurder, maar het kost je ook minder tijd aan onderhoud. Het kan immers altijd een keer voorkomen dat een zak stuk gaat en dan moet je de emmer schoonmaken. Dat is bij deze modellen niet het geval. Een van de belangrijkste punten is toch ook wel het formaat. Je moet hier goed over nadenken, want als je op verschillende plekken je kind verschoont dan voldoet een kleine wel. 

Echter als je een aparte ruimte hebt waar je altijd je kind verschoont dan heb je weer meer behoefte aan een groter model. Ook is het handig als hij voorzien is van een pedaal. De meeste ouders houden een luier met 2 handen vast om te voorkomen dat er iets langs glipt.  Ook een dubbele klep is een aanrader. Dit voorkomt namelijk dat de geur naar buiten ontsnapt. Zo blijft het altijd lekker fris ruiken in deze ruimte. Een schuif of draaiklep is een prima alternatief voor de ouders die niet zoveel budget hebben. Echter raden we hierbij wel aan om dit eerst eens te testen. Niet alle ouders zijn hier even goed in en soms kan sparen voor een pedaalemmer dan een beter idee zijn.

Extra tips van onze vakkundige redactie

Bij de redactie van 5top hebben wij ook nog een aantal tips. Het is slim om te kiezen voor een model waar een kinderslot op zit. Als je meerdere kinderen in huis hebt willen ze de emmer nog wel eens open zetten om zo een onaangename geur voor de grap te verspreiden. Echter kost het veel tijd om dit weer uit huis te krijgen. Daarnaast is het ook slim om te kijken of hij een beetje universeel is. Zo kun je hem weer als pedaalemmer gebruiken als de kinderen oud genoeg zijn en je geen luieremmer meer nodig hebt.