Starterslink
Image default
Aanbiedingen

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Aandacht voor het milieu; we kunnen er niet meer om heen. Duurzaamheid speelt steeds meer een belangrijke rol als het gaat om ondernemen. Het oog voor mens, maatschappij en natuur is een belangrijk thema geworden in de huidige maatschappij. De keuze voor verschillende materialen en producten wordt steeds bewuster en dit is ook te zien in de maatschappij. Steeds meer producten krijg een zogenoemd ‘eco-label’. 

 

Energiebronnen

Bedrijven kiezen steeds vaker voor verantwoord gebruik van benodigde energiebronnen. Materialen waarvan de eigenschappen of productiewijze minder belastend is voor het milieu. Bewust beheer van afvalstromen en waar nodig het inperken ervan. Materialen en producten wordt met beter bewustzijn gekozen. Denk bijvoorbeeld aan gecertificeerde afvalzakken die geproduceerd zijn met in Europa ingezameld plastic afval van hoge kwaliteit, het gebruik van gerecycled (toilet)papier zonder chloor-, kleur- en geurstoffen of stijlvolle luchtzuiveringsproducten vermomd in een plantenkast. 

 

Verbod op ‘Single Used Plastic’

Sinds 3 juli 2021 geldt er een wettelijk verbod op single Used Plastics; het wegwerp plastic. Veel horeca- en facility professionals hebben te maken gekregen met dit wettelijke verbod. Gelukkig zijn er inmiddels duurzame alternatieven beschikbaar. De implementatie van plasticvrije alternatieven heeft positieve gevolgen voor het milieu. Daarnaast draagt het ook bij aan het imago van het bedrijf. Wanneer ze plastic bestek bijvoorbeeld vervangen door houten bestek, dan wordt het bij de mensen kenbaar dat de organisatie haar bijdrage levert aan het milieu. Voorbeelden van interessante alternatieve voor Single Useds Plastics zijn: servies van palmblad, bestek van bamboe en rietjes van papier. Welke alternatieven gaat u gebruiken in de toekomst? 

 

FTG

FTG wil haar klanten graag adviseren als het gaat om het waarborgen van duurzaamheid binnen verschillende branches, zoals: schoonmaak, facilitair of horeca. Door een nauwe samenwerking met belangrijke leveranciers, hebben wij een passend aanbod voor ieder type bedrijf. Op de website van Facility Trade Group is meer informatie te vinden over ons assortiment.

 

https://facilitytradegroup.nl/