Starterslink
Image default
Rechten

Scheiden in Amsterdam

Zijn jullie van plan om te gaan scheiden in Amsterdam? Het is verplicht volgens de Nederlandse wet dat alleen een echtscheidingsadvocaat het echtscheidingsverzoek kan indienen bij de rechtbank. Je hebt dus altijd een scheidingsadvocaat nodig, zelfs als jullie alles al hebben geregeld in het echtscheidingsconvenant en het eventuele ouderschapsplan. Mochten jullie beide met alles akkoord zijn, kan er zelfs gekozen worden om de scheiding online regelen. Dit is natuurlijk de best case scenario, want in de meeste gevallen verloopt een echtscheiding niet zo soepel en komt er ergens in het proces een kink in de kabel komen. Om problemen bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant te voorkomen of het hoofd te bieden, is de ondersteuning van een scheidingsadvocaat Amsterdam of mediator gewenst. De expertise van de echtscheidingsadvocaat Amsterdam kunnen de laatste plooien gladgestreken worden en het echtscheidingsconvenant met ieders tevredenheid opgesteld worden. Biedt de ondersteuning van een scheidingsadvocaat/mediator geen oplossing en zijn er punten die toch frictie leiden en waar jullie maar niet uitkomen? Dan is het laatste redmiddel dat jullie beide een eigen advocaat in de arm nemen. De scheidingsadvocaten Amsterdam zullen dan de onderhandelingen voeren. 

Echtscheiding in Amsterdam? Voorkom een vechtscheiding!

Helaas is een vechtscheiding is sommige gevallen niet te voorkomen. Zeker als er gezamenlijke minderjarige kinderen zijn, is dit verre van ideaal. De kinderen krijgen meer mee dan je denkt, ook al probeer je hun er zoveel mogelijk buiten te laten. Schakel dan ook tijdig een mediator of scheidingsadvocaat Amsterdam in om een vechtscheiding te voorkomen. Daarbij helpt het natuurlijk om goed naar elkaar te luisteren en open te staan voor oplossingen. Bij de afwikkeling van het huwelijk is het vaak geven en nemen. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat je alles maar moet slikken. Zeker gezien de vaak grote financiële belangen is het verstandig om hier goed over na te denken. Over alle complexe en minder complexe materie kan een scheidingsadvocaat Amsterdam je alles vertellen. 

Waar vind ik een kundige scheidingsadvocaat Amsterdam?

Het in contact komen met een echtscheidingsadvocaat Amsterdam kan op meerdere manieren. Wellicht heb je iemand in je vriendenkring die een advocaat of kantoor aandraagt of je kunt zelf op zoek gaan naar een geschikte advocaat voor je echtscheiding. Zo kun je via Google op zoek gaan naar scheidingsadvocaten in Amsterdam of kun je een online advocaten zoekmachine raadplegen. Hier vind je vaak meerdere advocaten die actief zijn in Amsterdam. Zo kan je de advocaten vergelijken op kosten, ervaring en specialisatie.

 

Gerelateerde artikelen

Dagvaarding Hugo de Jonge