Starterslink
Image default
Beauty en verzorging

HELPT VITAMINE E BIJ ACNE?

Vitamine E is een voedingsstof die veel gebruikt woord in korean skincare en in de eerste plaats dient om de cellen in uw lichaam te beschermen en te herstellen. In huidverzorging is het een antioxidant die fijne lijntjes en rimpels helpt te verminderen. Het werkt ook verzachtend voor de huid, waardoor het een favoriet ingrediënt is voor mensen met een huid die gevoelig is voor acne, omdat het helpt de hydratatie te verbeteren en de productie van olie, ook wel talg genoemd, te minimaliseren – een bekende oorzaak van puistjes. Bovendien helpt vitamine E roodheid te verminderen die veroorzaakt wordt door ontstekingen, die veroorzaakt kunnen worden door omgevingsfactoren of zelfs door acne zelf.

Vitamine E is een krachtige antioxidant die de huid helpt beschermen tegen oxidatieve stress, een natuurlijk proces dat bijdraagt aan huidveroudering. Hoewel het lichaam vitamine E zelf aanmaakt, is dat lang niet genoeg om de voordelen ervan te benutten. Daarom is vitamine E een belangrijk ingrediënt geworden in cosmetica, met name anti-verouderingsproducten en vochtinbrengende crèmes.

In tegenstelling tot veel antioxidanten bestaat vitamine E uit een grote, in vet oplosbare molecule die nuttig is voor alle verschillende celtypen in ons lichaam. Zo ook de huid, die uit drie lagen bestaat: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid.1 Elk van deze structuren in onze huid bevat grote aantallen en soorten cellen, waaronder keratinocyten in onze opperhuid, sommige melanocyten en langerhanscellen worden ook in de opperhuid aangetroffen.

De tweede laag, de lederhuid, bevat enkele fibroblasten, langerhanscellen, melanocyten en haarfollikels.3 Onder onze huid bevindt zich ook een onderhuidse laag, die hoofdzakelijk uit vetweefsel bestaat.4 Deze informatie kan ons helpen begrijpen waarom vitamine E een uitstekende topische keuze is voor mensen met elk huidtype, omdat het op elke laag van de huid werkt door droge gebieden te hydrateren en vrije radicalen te blokkeren die schade toebrengen aan de huideiwitten die zich in elk onderdeel bevinden.

Salicylzuur is de gouden standaard van exfoliators in koreaanse skincare als het gaat om de acne-gevoelige huid. Salicylzuur, afkomstig van wilgenbast, is een bewezen ontstekingsremmer waarvan is aangetoond dat het helpt bij de verbetering van acne, droge huid en huidveroudering. Salicylzuur is te vinden in gezichtsreinigers, scrubs, maskers, behandelingen en spot treatments voor acne en exfoliatie, maar het is ook te vinden in minder voor de hand liggende producten zoals bodywash en producten voor vet haar, hoewel deze minder kans hebben om een concentratie te bevatten die werkt om je huid sterk te verbeteren.

https://kocosmo.nl/