Starterslink
Image default
Aanbiedingen

De leukste activiteiten voor een regenachtige dag met je gezin

Niets is zo vervelend als een dagje uit met het gezin plannen en dan opeens getrakteerd worden op slecht weer. Gelukkig zijn er vele leuke activiteiten die je kunt doen om er met je gezin toch een gezellige dag van te maken. Een regenachtige dag is namelijk niet per definitie een verloren dag. In dit artikel delen we de leukste activiteiten om binnen te doen met je gezin op een regenachtige dag.

 

Bordspellen spelen

Een van de gezelligste activiteiten die je binnen kunt doen met het hele gezin is bordspellen spelen. Van Monopoly tot backgammon en van Risk tot De Kolonisten van Catan, er zijn genoeg spellen om uit te kiezen. Breng het gezin bij elkaar rond de tafel en speel samen een spel. Wedden dat je uren speelplezier zult beleven.

 

Bakken en koken

Een regenachtige dag is het perfecte moment om samen te gaan bakken of een lekkere maaltijd te maken. Zoek gezellig samen een lekker recept uit en ga daarna samen de keuken in. Kinderen vinden het vaak heel leuk om te helpen met koken en bakken. Ook wilde experimenten in de keuken zijn zeker de moeite waard. De keuken is van jou op zo’n dag!

 

Film kijken

Op een regenachtige dag is het natuurlijk heerlijk om samen een film te kijken. Kijk een klassieke film of kies juist iets nieuws uit. Plaats wat kussens en dekens op de bank, maak popcorn en geniet van de gezelligheid samen. Kruip lekker tegen elkaar aan en maak er een speciale film middag of avond van.

 

Puzzelen

Puzzelen is een activiteit die het hele gezin kan doen. Zoek een puzzel uit die past bij het niveau van het hele gezin en ga gezellig samen aan de slag. Puzzels kunnen urenlang vermaak bieden en zijn tegelijkertijd ook nog eens goed voor de ontwikkeling van vaardigheden en concentratie.

 

Kunst maken

Een regenachtige dag is het perfecte moment om je creatieve geest tot uiting te laten komen. Ga aan de slag met knutselen, tekenen en schilderen of maak je eigen kunstwerken van klei. Gezellig samen creëren en experimenteren kan leiden tot een heleboel leuke momenten en creaties.

 

https://www.top1toys.nl