Starterslink
Image default
Meubels

Vier tips voor het inrichten van jouw kantoor of bedrijfspand

Het inrichten van een kantoor of bedrijfspand kan best een klus zijn en vergt ook wat denkwerk. Een kantoorruimte moet een prettige en productieve werksfeer uitstralen voor alle medewerkers. Het is daarom iets heel anders dan het inrichten van je eigen huis. In dit artikel delen we vier tips voor het inrichten van een prettige werkomgeving voor iedereen.

Rust

Bij het inrichten van een kantoor of bedrijfspand geldt vooral: less is more. Een productieve werkomgeving is rustig ingericht, zodat collega’s en medewerkers niet snel afgeleid raken. Houdt het dus bij simpele meubels en een neutraal kleurenpalet. De meeste kantoorpanden houden alles wit. Mocht je dat echt heel saai vinden kun je ook bijvoorbeeld grijsblauwe, licht-paarse of okergele accenten toevoegen. Primaire kleuren, vooral felrood, kunnen mensen een onrustig gevoel geven. Je kan prima in plaats van een witte muur functionele en decoratieve Akupanelen laten installeren. Zo houd je meteen het geluid van buiten tegen. Hou het dan bij één muur, of kies voor een heel erg rustig ontwerp.

Comfort

Op de meeste kantoren zitten de werknemers toch een groot deel van de dag achter hun bureau. Houdt hier rekening mee bij het kiezen van de meubels. Zeker de keuze van de stoelen verdient wat extra aandacht. Ga voor stoelen met een wat hogere rugleuning van (om en nabij) 90 graden. Dit is het beste voor je rug als je voor langere tijd moet zitten. Zorg dat de stoelen makkelijk verstelbaar zijn (zodat de langste en de kleinste werknemers ook comfortabel kunnen kiezen) en een lekker zacht zitvlak hebben, zodat niemand na de werkdag met pijnlijke billen naar huis gaat.

Decoratie

Hoewel het in een werkomgeving natuurlijk van belang is dat de rust bewaard blijft, is een compleet lege en ongedecoreerde ruimte ook niet heel erg uitnodigend. Je kan best hier en daar wat leuks ophangen. Een kunstwerk of schilderij aan de muur doet het altijd goed. Kies dan wel voor niet al te specifieke kunst, maar ga voor iets waarvan je weet dat de meeste mensen het wel mooi zullen vinden. Rustige abstracte schilderijen zijn een goed idee. Ze bieden nét dat beetje extra, maar werken niet heel afleidend.

Groen

Kleed je kantoorruimte aan met een paar mooie planten. Niet alleen zien planten op kantoor er gezellig uit, het is ook uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat men productiever wordt in het bijzijn van planten. Kennelijk heeft de aanwezigheid van groen een rustgevend effect op ons brein. Daarnaast zuiveren planten de lucht, waardoor je gezondere zuurstof binnen krijgt. Kortom: bij het inrichten van een kantoorpand of bedrijfsruimte is het vooral zaak om de inrichting rustig en gezond te houden, zodat iedereen zijn werk in een prettige omgeving uit kan voeren.