Starterslink
Image default
Dieren

Sterilisatie hond: waarom is dit belangrijk?

Zodra je een pup in huis hebt komt het bijna onvermijdelijke al snel ter sprake: sterilisatie. Het is een vaak gestelde vraag aan nieuwe hondeneigenaren; laat je hem binnenkort steriliseren? Gelukkig laten de meeste mensen hun hond steriliseren. Dit is namelijk niet alleen belangrijk als je een nest met pups wilt voorkomen, maar ook voor de gezondheid van je hond. Je kan er veel ziektes mee voorkomen.

Voorkom ziektes bij je hond door sterilisatie

Zoals zojuist gezegd, kan sterilisatie veel gezondheidsproblemen voorkomen. Een teefje wordt door de ingreep minder loops, waardoor ze minder kans oploopt op tumoren in de melkklieren. Ook problemen met baarmoederontsteking kan op deze manier voorkomen worden. Het kan dus veel ellende en verdriet voorkomen. En niet onbelangrijk, ook veel geld besparen. Het laten steriliseren van je hond kost dan wel wat, maar dat staat niet in verhouding tot de kosten die je moet maken als je hond een serieuze en levensreddende operatie moet ondergaan.

Hoe gaat sterilisatie van je hond?

Voor de sterilisatie van je hond kan je een afspraak maken bij je dierenarts. Deze zal eerst een algemeen onderzoek doen. Vervolgens wordt je hond opgenomen. Hij wordt dan voorbereidt op de operatie. Na de operatie wordt hij rustig wakker gemaakt in een gecontroleerde omgeving. Als alles goed is, dan mag je hond dezelfde dag nog met je mee naar huis. Vervolgens wordt geadviseerd om je hond nog 12 dagen rust te geven. Dit is zodat de wond rustig kan herstellen.

http://www.web-wings.nl