Starterslink
Image default
Boekhouding

Houd de administratie bij!

Veel mensen hebben moeite met de administratie. Daarom begin ik vandaag niet met dit blogberichtje. Hoe kan het dat we massaal bezig zijn met de administratie, maar dat we ook massaal een hekel hebben aan het doen van de administratie. Vaak denken we aan pagina’s vol die we moeten ordenen en in de chaos van ons hoofd krijgen we het amper op een rijtje. We hebben teveel chaos, we zijn te druk. Hoe komt het dat we een negatief gevoel krijgen van de administratie van onszelf, terwijl we het prima kunnen handelen bij iemand anders? Meer informatie vind je op de blog van www.zakelijk-holland.nl.

Waarom administratie?

Waar doen we het eigenlijk. Voor eigen bedrijfjes moet het natuurlijk. Je moet een overzicht hebben van wat er in komt en er uit gaat. Daarnaast is het belangrijk om snel ergens bij te kunnen komen als je het nodig hebt. Ook geeft het je meer overzicht in wat je precies aan het doen bent en hoe het gaat. Eigenlijk is het dus problemen oplossing. Het klinkt hetzelfde als huiswerk toen je nog aan de studie was. Je moest bepaalde dingen doen om een hoger doel te bereiken. Het resultaat was fijn, maar de weg ernaartoe ietsjes minder. Vervelend is dat, hè. Toch hebben we inmiddels allemaal geleerd dat het goed is om ergens voor te werken, zelfs al vind je het niet altijd leuk. Dat zorgt er namelijk voor dat je iets bereikt in je leven. Dit is de reden dat we massaal de administratie doen, maar dat er weinig mensen dit ook echt leuk vinden. Bijzonder eigenlijk. Dit stukje gaat dan ook niet om hoe de administratie leuk gemaakt kan worden, wat overigens wel mogelijk is. Nee, dit gaat over de acceptatie van minder leuke dingen. We willen namelijk iets bereiken.

Het leuk maken ervan

Toch kun je soms dingen ook leuk maken. Je kunt plannen leuk maken, je kunt huiswerk leuk maken en je kunt dus ook de administratie leuk maken. Denk bijvoorbeeld aan leuke kleurtjes memo’s, een strak plan en iets lekkers voor als je klaar bent. Je moet het leven natuurlijk leuk houden en dat kan zelfs bij de administratie van de saaiste dingen die er zijn.

Bezoek de website voor meer informatie :