Starterslink
Image default
Groothandel

Dubbel glas bestellen

Dubbel glas: wat is het en wat is de meerwaarde?

Wat houdt dubbel glas in?
Dubbel glas is de benaming voor twee glasplaten die aan elkaar bevestigd zijn. Vaak zit er een millimeters smalle ruimte tussen de platen die wordt opgevuld met een substantie van gas of lucht, zodat het dubbel glas effectief warmte en koude tegenhoudt. Er zijn varianten dubbel glas die nog beter isoleren, namelijk HR++ of HR+++ (triple) glassoorten. Maar uiteraard zijn deze geavanceerdere glasplaten wel duurder dan gewoon reguliere dubbele beglazing.

De meerwaarde van dubbele glasplaten
Dubbel glas heeft de nodige voordelen. In de eerste plaats isoleert dit glas veel beter dan het vroeger dominante enkele glas. Hiermee houd je veel extra warmte vast in huis, wat leidt tot lagere energiekosten. Een tweede meerwaarde is het feit dat dubbele beglazing door het lagere energieverbruik positief is voor de reductie van CO2-uitstoot. Met dubbel glas draag je dus bij aan een beer klimaat en help je ons land om de klimaatdoelstellingen voor 2030 te halen. Denk niet dat jouw bijdrage geen verschil maakt, want er zijn inmiddels tienduizenden Nederlanders die deze stap gezet hebben. En vele kleintjes maken in dit soortgevallen één grote! Een derde voordeel van dubbele beglazing is dat dit glas vandaag de dag voordelig te koop is via online glashandelaren. Dit soort groothandels koopt glas in grote voorraden op van de fabriek en kan de prijzen daarom laag houden. Bestellen kan tegenwoordig gemakkelijk online, waarna het glas in de opgegeven maten bij jou thuis wordt afgeleverd. Zo simpel en eenvoudig kun je tegenwoordig glas kopen, voor een zachte prijs! Daarbij heb je vaak ook nog recht op speciale subsidies als je ervoor kiest jouw woning te verduurzamen. Vraag dit na bij jouw gemeente, want dit kan je honderden euro’s opleveren.

Veel keuze uit soorten dubbel glasplaten
Via een online glashandel als Glaskoning.nl heb je veel keuze uit dubbele beglazing. Niet alleen qua formaten is er veel mogelijk, maar ook het type glas – bijvoorbeeld figuurglas, diamantglas, verduisterend glas of sterk draadglas – is meer dan divers. Voor bedrijven is bijvoorbeeld dubbel draadglas, met daarin ijzerdraad verwerkt, een goede keuze vanuit de optiek van veiligheid. Draadglas valt in losse brokjes uiteen op de grond wanneer het breekt. Er vliegen dus niet talloze glassplinters door de ruimte heen, met alle gevaren van dien.