Starterslink
Image default
Industrie

App vol met informatie over KLIC

Het is verplicht om KLIC-meldingen te maken als je van plan bent om te gaan graven. Of dit nou met je bouwbedrijf is of dat je zelf een project hebt. Door middel van de meldingen krijg je een goed inzicht in de leidingen en kabels die ondergronds te vinden zijn. Van tevoren weet je natuurlijk niet waar deze liggen, dus om geen schade aan te richten is de informatie van belang. Het is voor te stellen dat je deze meldingen niet makkelijk bij kunt houden. Hiervoor is dan ook een KLIC app, waarbij alles in één overzicht te vinden is. Naast het overzicht, krijg je in deze app ook een bericht als een bepaalde melding bijna verloopt.  

Flexibel en overzichtelijk 

Het fijne aan de KLIC app, is dat je zo veel medewerkers kunt toevoegen als nodig is. Het is namelijk belangrijk dat iedere medewerker over de juiste informatie beschikt. Waar liggen bepaalde leidingen? Met welke kabels kun je rekening houden en waar moet je juist niet gaan graven? Dit kan waardevolle informatie zijn om schade te voorkomen. Iedere werknemer vind een ander scherm makkelijk om te gebruiken. De app is hier dan ook zo voor ingericht dat het zich aanpast op de grootte van een scherm. Of dit nou een mobiele telefoon is, een tablet of een groter scherm zoals bij een computer. Zo is het dus heel flexibel en kun je de online app gemakkelijk gebruiken. Tegenwoordig is het ook verplicht om je KLIC-meldingen online zichtbaar te hebben. 

Belangrijke meldingen in app 

Als je op de app kijkt, dan is het mogelijk om drie meldingen te maken. De meldingen verschillen in meerdere vlakken. Zo heb je de graafmelding, waarbij je informatie krijgt over een gebiedsomvang van 500 x 500 meter. Deze melding blijft voor twintig werkdagen staan. Naast deze melding, kun je ook een oriëntatieverzoek indienen. Met deze melding krijg je meer inzicht in de leidingen en kabels voor een gebiedsomvang van 2500 x 2500 meter. Als laatste heb je nog de calamiteitenmelding. Eventuele dreiging voor schade of letsel is dan gemakkelijk te zien doordat je hier een melding van krijgt. 

https://misterklic.nl/