Starterslink
Image default
Telefonie

Afdrukken zonder kabels

Printers bestaan al een tijdje. Zeker industriële printers worden al heel lang gebruikt. Neem bijvoorbeeld codeersystemen. Printers voor consumenten bestaan wat korter maar constant komen er ontwikkelingen op het gebied van printers waardoor printen makkelijker wordt. Je kunt nu ook draadloos printen via een verbinding wat nog handiger is. Draadloos en mobiel zijn misschien wel de grootste technologische ontwikkelingen van deze tijd en op printen is dit idee dus ook geïmplementeerd. Hoe dit in zijn werk gaat en welke verschillende opties er zijn lees je hier.

Je hebt gedeelde printers. De printer is dan verbonden met hetzelfde netwerk als dat jij op de computer of laptop bent. De meeste printers hebben deze optie en het is heel handig voor bijvoorbeeld in een bedrijf. Je kunt dan eenvoudig via het netwerk iets printen. Het nadeel is dat de printer moet aanstaan en dat je niet via mobiele telefoons of tablets kunt printen. Verder moet je eerst een printer op jouw computer instellen die ook verbonden is. Anders kun je niet zo maar printen.

Je hebt ook netwerkprinters. Daarbij heb je de keuze in een normale netwerkprinter maar ook bedrade en draadloze printers. Nieuwe printers hebben tegenwoordig wel een ingebouwde server. Als het eeb bedrade versie is moet je die via een USB kabel koppelen en de software downloaden. Daarna kun je draadloos printen. Bij barcode printen is dat bijvoorbeeld erg fijn.

Heb je een moderne printer en wil je graag via een mobiele telefoon of tablet printen? Dan moet je bepaalde software downloaden op het mobiele apparaat. Fabrikanten van de printers leveren meestal apps voor tablets en smartphones waardoor je eenvoudig kunt verbinden met de printer. Je moet wel wifi hebben zodat de printer verbinding heeft. Wil je een printer met printserver? Dan moet je wel even de instructies volgen om de printer in te stellen op jouw laptop. Je moet apparaten koppelen voordat je het kunt gebruiken.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.kba-metronic.com/nl/