Starterslink
Image default
Auto's en Motoren

Aanhanger rijlessen volgen in Limburg

Wanneer je thuis bezig bent met klussen of aan het opruimen bent, dan zul je af en toe ook het afval naar de milieustraat moeten brengen. Je kunt dit natuurlijk in je auto vervoeren. Helaas past dit niet altijd. Ook is het niet fijn als je hele auto vol ligt met rotzooi en puin. Je zult dan de auto naderhand ook nog eens schoon moeten maken. Een aanhanger is een betere optie om al het afval mee weg te brengen. Dit kan natuurlijk alleen als je een trekhaak achter aan je auto bevestigd hebt.

Met een standaard B autorijbewijs mag je een aanhanger van 750 kilo trekken. Dit gewicht bedraagt het laadvermogen en het lege gewicht. Echter mag je ook een aanhanger van boven de 750 kilo trekken. Het gewicht van de auto plus aanhanger mag dan wel niet boven de 3500 kilo uitkomen. Dit gewicht bedraagt weer het laadvermogen plus het lege gewicht. Met aanhanger rijlessen in Limburg kun je echter opgaan voor een aanhanger rijbewijs. Met dit rijbewijs mag je zwaardere aanhangers achter je auto hangen.

De rijlessen

Voor het behalen van het BE rijbewijs voor aanhangers is geen theorie examen nodig. Wel zal er een praktijkexamen plaatsvinden om te zien of je vaardigheden beheerst. Met aanhanger rijlessen Limburg leer je omgaan met zwaardere aanhangers. Manoeuvreren en bochten maken zijn een van de moeilijkere facetten van het rijden met een aanhanger. Maar ook het achteruit rijden is voor veel mensen een obstakel die ze moeten overwinnen.

https://cordewenerscholing.nl/