Starterslink
Image default
Huishoudelijk

De vele facetten van een slot

Door eenvoudigweg een sleutel in het sleutelgat te steken en je pols te draaien, maakt het slot zelfs de meest de meest openbare structuur dicht voor het publiek.

Wanneer mensen het woord slot horen, dan zien ze meestal een klein stuk metaal voor zich dat opendraait door een unieke sleutel te hanteren. En toch, door het feit dat bezittingen en waardevolle informatie vaker het doel van diefstallen zijn, heeft de vooruitgang in de technologie sloten meer gesofisticeerd en moeilijker te kraken gemaakt dan ooit voordien.
Een goede slotenmaker is op de hoogte van diverse beveiligingstechnieken en kan je op te hoogte stellen.

De volgende lijst van sloten toont aan dat de wereld van de beveiligingsapparatuur in volle evolutie is:

o een doorgang slot: Misschien wel het meest verspreide beveiligingssysteem. Een doorgang slot gebruikt een korte metalen schoot en verhindert dat de deur wordt geopend. Zo’n slot kan aan beide zijden van de deur worden geopend.


o Privacy slot: meestal gebruikt in deuren van slaapkamers. Bij deze sloten komt een bijkomstige draaiknop aan de binnenzijde, die toelaat dat de deur aan de binnenzijde kan worden gesloten en niet aan de buitenzijde. 


o Combinatie slot: doe even je ogen dicht en ga in gedachten terug naar je vroegere school. Waarschijnlijk zul je je nog de hangsloten met een combinatiecode herinneren die aan elk opbergkastje hing. Terwijl jouw kledij en haarstijl waarschijnlijk al veranderd is, wordt in veel scholen nog altijd dit soort slot gebruikt om de opbergkastjes af te sluiten. Combinatiesloten worden geopend door een numerieke code en een procedure van draaiende knoppen. 


o Een nachtslot: Meestal wordt dit beschouwd als de meest veilige wijze om een deur te sluiten. Nachtsloten werken meestal met een duimbout die de deur vastmaakt aan het deurframe en ze worden van binnenuit bediend. 


o Toegangssystemen zonder sleutel: Zoals het woord het zegt, zijn deze sloten beveiligingstoestellen die geopend en gesloten kunnen worden zonder dat er een sleutel aan te pas komt. Vandaag de dag gebruiken veel nieuwere modellen in de automobielsector toegangssystemen waarbij geen sleutel meer gebruikt wordt. (De eigenaars hebben een toestelletje bij de hand dat, wanneer men binnen een bepaalde afstand van de auto is, elektronische signalen zendt naar het slot van de wagen.)

De mogelijkheden zijn eindeloos als we het brede areaal van beschikbare sloten in overweging nemen. Doordat de technologie snel vooruitgaat ( en dat merkt men het best op het Internet), worden persoonlijke bezittingen en informatie toegankelijker voor de massa. Daardoor is het, meer dan ooit tevoren, noodzakelijk om zowel fysische als digitale waardevolle zaken achter slot en grendel te plaatsen.

Toegangssystemen zonder sleutel: Zoals het woord het zegt, zijn deze sloten beveiligingstoestellen die geopend en gesloten kunnen worden zonder dat er een sleutel aan te pas komt. Vandaag de dag gebruiken veel nieuwere modellen in de automobielsector toegangssystemen waarbij geen sleutel meer gebruikt wordt. (De eigenaars hebben een toestelletje bij de hand dat, wanneer men binnen een bepaalde afstand van de auto is, elektronische signalen zendt naar het slot van de wagen.)

“Wilt u meer informatie, aarzel niet om contact op te nemen met een slotenmaker in Rotterdam en omgeving door te zoeken op: Slotenmaker Rotterdam.”

 

 

 

 

Bezoek de website voor meer informatie :