Xbrl Nederland

Veranderingen in technologie gaan heel snel een aantal maanden geleden wisten nog weinig mensen wat xbrl Nederland was. Nu weet iedereen in de financiële sector wat de inhoud. Veel bedrijven zijn al maandenlang bezig met het integreren van xbrl Nederland.

Wat houd het in?

In Nederland is er op het gebied van financiële rapporten een hoop aan het veranderen. Steeds vaker wordt er gevraagd om rapporten in xbrl Nederland in te leveren. Xbrl is een computertaal dat ontwikkeld is voor het opstellen en delen van financiële informatie. Van xbrl zijn er al diverse software ontwikkeld. Met de software dat xbrl als taal hanteert kunnen financiële rapporten gemaakt en verstuurd worden.

Integreren

Bedrijven hebben altijd hun eigen manier gehad van opstellen van rapporten en het aanleveren ervan. De meeste gebruiken Excel of Word maar in de toekomst wordt xbrl Nederland de norm. Door deze standaardisatie wordt het delen van rapporten makkelijker en ontstaat er een standaard in Nederland. Nu zijn al sommige bedrijven verplicht tot xbrl Nederland. De Nederlandse Bank vraagt dit bijvoorbeeld al financiële instellingen. Ze zijn dus verplicht tot het aanleveren van rapporten xbrl Nederland of anders word het niet in behandeling genomen. Op de onderstaande websites kun je hier meer over leren.

ecp.nl

xbrlweb.parseport.com/nl

emerce.nl

Bezoek de website voor meer informatie :